november 29, 2011

Bakgrund

Jag kommer från jordbrukare släkt, min pappa Erik Hammar var skogshuggare, dokumentärfilmare.  Min mamma Kerstin Hammar härstammar från en släkt i Dalarna där många var musiker. Jag växte upp på Hammar gården i Roteberg i hälsingland, som tillhört samma släkt i många generationer. Började tidigt mitt hästintresse hemma på gården med arbetshästen Fuxa. Sedan blev det ridläger, ridskolor och raggarbilar. Efter gymnasiet i Gävle lämnade jag Sverige och var au-pair i Paris. I San Francisco blev jag haffad av en fotograf, detta ledde till hetsbantning och en händelserik tid i Paris och New York där jag hamnade i modell branschen i ett galet 80-tal. Som ni ser på mitt CV har jag bott utomlands i 17 år och levt ett spännande kringflackande liv.

Just nu kör jag min specialare “den hemliga gästen” och anlitas av företag där jag kommer in som ”nyanställd” på deras kick-off och håller middagstal som en ny form av oväntad ståupp komedi. Företagsstärkande i humorns tecken.  Skriver manus, uppträder, regisserar upplägget osv. Samtidigt sammanställer jag nu mina litterära texter för publicering av roman.

.Kuriosa; Jag har fått sparken som brudklänning mannekäng, vunnit SM-guld i estradpoesi och varit spion på ett lastbilshak i New Jersey med mikrofon i behån.