juni 10, 2011

Den hemliga gästen. Referenser & guerillafilmade videoklipp

“Oförutsägbar underhållning när den är som bäst!”

Tänk er den nya lite udda HR chefen som tar tillfället i akt och håller tal under middagen. Hur kommer dina anställda att reagera?

Jag är gästen ni aldrig glömmer.

Nyskapande underhållning med mig som får publiken att tjuta av skratt. 

“Ofantligt roligt!! Vilken snackis det blev efteråtJ. Fattade att det var många som inte förstod förrän alldeles på slutet att du bara var fejk. De skämdes hela talet igenom. Andra fattade ganska snabbt och tyckte det var otroligt roligt.”   Archus Development AB Åsa Svedjetun Affärsutvecklare

“De var många som var besvikna efteråt när de insåg att du inte alls var vår nyanställda Strategiska Kommunikatör! “- Göteborgsregionens Kommunalförbund

 

Göteborgs regionala kommunalförbund.

 

A wedding.

The researcher talks about gambling addiction

Ni kanske planerar en kick-off, kundcocktail eller en akademisk högtid.

    Vill hjälpa era gäster att våga tänka utanför boxen och bli kreativa på konferensen?

Funderar på en ny upplevelse att prata om och minnas tillsammans länge efteråt.

   Här har ni den verkliga överraskningen!

  Jag heter Maggan Hammar, komiker och skådespelare. Kommer från Edsbyn, Hälsingland och har tidigare bott 17 år i New York, Paris, Los Angeles. Har bl.a synts i Startrek, Seinfeld, Benny Hill show.

Efter förfrågan uppträder jag nu med min egen specialare; “Den hemliga gästen”. En stor hit i alla sällskap från slott till koja.

Jag kommer till er som en gäst bland alla andra.  Någon från ledningen presenterar mig som sin nyrekryterade talang i sitt välkomsttal.

Under middagen håller jag tal, presenterar mig och hur ni kommer att kunna bli ännu bättre. Medan gästerna börjar skruva på sig i stolarna. Talet avslöjar så småningom min rätta identitet som professionell komiker och förmodligen inte nyanställd till mångas lättnad…eller besvikelse?  Och alla skrattar loss åt sig själva och varandra.

Situations baserad stand-up utöver det vanliga med skräddarsytt tal som får alla deltagare att vika sig av skratt.

Uppläggen är många och skräddarsys för just ert event. Vid boknings intresse stämmer vi av vilket upplägg som skulle bli roligast för just er. Jag gör research och bygger ihop talet som börjar mycket trovärdigt och seriöst. Om ämnet och tjänsten som jag fått eller kanske kommer att få, väver in vad ni står inför, förändringar, värderingar enligt era önskemål och skruvar till det hela så det drar iväg iväg alltmera galet.

Manus sker alltid i samråd med kunden. Som hjälper med underlag om några gäster att nämna i talet.

Jag talar flytande engelska och franska, passar därför utmärkt till den internationella publiken. Kan även agera som konferencier eller göra fler inslag under kvällen.

Oförutsägbar komedi när det är som bäst!

Referenser:
 “Festen var lyckad – de tyckte det var jättekul och bra! Stort tack!” Kristina Hallin SVT Play

 

“Tack för onsdagskvällen! Det blev många roliga kommentarer på jobbet. Du skulle hört när en av cheferna tog mig åt sidan i onsdags och undrande hur jag kunde tagit in den där kvinnan. Jag spelade med och jag kan säga att jag inte var vatten värd då. Desto mer uppskattad blev jag efteråt. Du gjorde en bra insats och festen blev annorlunda, precis som vi ville.”
Q-Park AB , Hans-Ove Ekman. HR.

” Vi var många som verkligen uppskattade ditt framträdande! Själv skrattade jag så jag fick ont i skrattmuskelfästena- underbart! Många trodde att du var den nytillträdde juristen i Härnösand. De fick allvarliga funderingar vem det var vi anställt! Om du kommer till Falun så är vi ett gäng som dyker upp!”
Marie Juhnestam Bimer – Arbetsmiljöverket.

“Thx again for a fantastic performance! Og hadde jeg vært din manager skulle jeg gjort deg til mangemillionær ” – Gudbrand Ruud. CFO/realestate agent. EiendomsMegleren1.

“Maggan är en av mina absoluta favoritkomiker, alla kategorier. Fullkomligt oförutsägbar, som hon är, tar hon publiken med på en resa in i mänsklighetens gömslen och vrår och det både kittlar och oroar i magen, precis som det ska göra när man upplever bra komik.” – Petra Mede

“Du var underbar och bäst! Jag hoppas att få uppleva dig igen för det här var bland det roligaste jag varit med om.”   –  Anna-Karin Deindoff HR-specialist, Social resursförvaltning, Göteborg.

”På ClearOn har vi ”högt i tak” men när vi presenterade Siv Bengtsson som vår nya kommunikatör föll taket ihop och det blev helt tyst i rummet! Maggan kan verkligen leva upp till förväntningarna och fånga sin publik på ett personligt och proffsigt sätt”. Pontus Ellefsson, vd ClearOn AB.

”Tack Maggan för att du var med och bidrog till vår Kick Off som blev en succé! Fantastiskt roligt och en riktig stämningshöjare under middagen!” Erik Bertman Koncernchef Coromatic Group AB

”Maggan stärkte Sveriges Televisions hållbarhetsarbete!   Tack för det! – Gunnar Vagerstam, Miljöchef SvT.

“Vi är väldigt nöjda med ditt framträdande förra vecka som var en perfekt kombination av förvirring och obekvämhet som sedan ebbar ut i humor. Effekten av att skapa en pinsamhet (som för svenskar är väldigt svår att hantera) till insikten att detta måste vara ordnat fungerade mycket väl. Vi var ytterst få som visste vad som skulle komma och det var det värt. Det var mycket uppskattat. Bra jobbat! Tack igen!”
Swedbank ROBUR.

”Tusen tack för en mycket bra underhållning, alla pratar om hur rolig du var och hur detta kommer bli en snackis framöver.” Sakar Mustafa – Maersk Line

” Hon rörde sig bland våra inbjudna bröllopsgäster som någon som man inte riktigt visste hur man skulle förhålla sig till. Några fnissade och skrattade. Några kände sig säkerligen obekväma och när hon senare på kvällen reste sig för att hålla tal var det många som skruvade obekvämt på sig. Men sen bröt skrattsalvorna loss. ..Det blev en riktigt succé”. – Alban Herrlitz – musiker och entreprenör. Grand Hotel Mölle.

“Gränslösa människor möter man ibland, tack och lov är de dock vanligast i diverse realityshower på TV. När så “Maggan”, gränslösast av alla, dyker upp och minglar på firmafesten blir man lite osäker men är fortsatt artig. När hon sedan lite lullig tar mikrofonen under middagen sprider sig paniken. Dessutom är hon så jävla rolig att man inte kan låta bli att skratta åt henne – fortfarande osäker men uppenbart inte längre lika artig. Man kan nästan känna hur insikten om att hon inte är “på riktigt” sprider sig, allteftersom skratten blir mer befriande och inte längre göms bakom händer och servetter. Lättnaden i kombination med framträdandet gör att man skrattar så man trillar av stolen. Tack “Maggan”!!!” – Lena Eriksson, Folkhälsovetenskapliga Institutionen, Stockholms Universitet.

“Maxi tack för att du lyfte kvällen på ett okonventionellt sett.
Du skapade tvivel över ledningen förmåga att fatta beslut som är bra för företaget du skulle hjälpa. Den oro och misstro vändes till skratt och glädje som kommer att pratas om länge. Du på ett personligt sett gjorde kvällen oförglömlig.
Synd att vi inte är på jobbet imorgon och fått höra alla kommentarer.
Återigen tack och fortsätt att skaka om människor på ditt egna sett. ” –  Peter och alla vi på Maxi Köping. /
Maxi ICA Stormarknad Köping

“Tack Maggan! Du förgyllde verkligen vårt 50 års jubileum!
Man visste inte om man skrattade med dig eller åt dig och det
var just att det skaver däremellan som gjorde det så himla roligt.
Och när till sista polletten ramlade ner hos alla var du ett givet
samtalsämne vid middagsborden.
Tack ännu en gång för en jättekul kväll!! ” 
– Henrik Carlsson VD Infranordic Shipping & Forwarding AB Gothenburg, Sweden  

” Jag vill tacka dig stort för din insats och ditt engagemang under våra strategidagar 25-26 augusti 2016. Att kliva in i en organisation som nyanställd är för de flesta förenat med nervositet och otrygghet. Att få in en nyanställd med ansvar för internkommunikation innebär en stor förväntan i organisationen. Att inte få en ordentlig introduktion utmanar dig i den roll du hade vid detta tillfälle. Du klev in på arenan under fördrinken inför middagen och du gjorde det på ett fantastiskt sätt.
Du genomförde din roll på ett lysande sätt och det var väldigt mycket att samlas kring och prata om efter din insats. Jag vill ge de bästa rekommendationer för vad du skapade under kvällen.”
Christer Söderberg
VD
Swecon Anläggningsmaskiner AB

” What a Success…….
Vi vill tacka dej för en kväll som funkade så mycket bättre än vi kunde tänka oss även om vi trodde på ett bra mottagande.
Tack! ”
The Swedish Club London
Lars Nilsson, Senior Manager Reinsurance, Underwriting, Reinsurance & Risk Control

”Den effekt som jag hoppats på blev fulländad. D.v.s. att mina medarbetare började fundera: Vad är detta??!! Är det allvar, är det ett skämt?? Många fångade upp det hela snabbt medan andra satt och svettades i flera minuter. Ditt framförande var mycket bra och att du lyfter fram ”Flickan från byn på äventyr i stora vida världen” gör ju att det går hem hos alla.” –
Morgan Persson, VD Monitor Industriutveckling AB.

“Det vart ett jättelyckat framträdande. Det tog en stund innan det gick upp att det var på skoj vilket var mycket bra. Många led med dig initialt. Vem är ansvarig för rekryteringen??? Har det vart för mycket alkohol innan??? Sen gick det fram att det var bus när Anders och Jari nämndes vilket var lyckat.” – Mats Sjöberg, Projektledare affärsutveckling, Telge Bostäder

” Efter sedvanliga tal från chefer och VD greppade Maggan tag i mikrofonen. Allt stannade upp, att se folks uppspärrade ögon när Maggan med sitt lätt nervösa kroppsspråk, sin härliga  dialekt och lugna röst började sitt tal är obetalbart. Efter 20 minuter hade de flesta, men inte alla, förstått att Maggan inte skulle börja hos oss. Till glädje och lättnad 🙂 Innan festen fick vi ett manus av Maggan, ungefär det hon skulle prata om. Där hade hon lagt in nyskrivet om företaget. Det gjorde föreställningen ännu mer personlig och trovärdig. Vi är så fantastiskt nöjda. När vi nu pratar om festen så återkommer alla till Maggan, hur roligt och galet det var.   –  BB Stockholm.   

” Vi är supernöjda med festen och med dig, det blev riktigt kul och lyckatJ” – Jenny Nenne Slättenhäll
Amendo Bemanning & Rekrytering AB

“Ring Maggan om ni vill att era gäster ska kvida av skratt lagom till varmrätten! När jag hörde Maggan första gången på ett kalas trodde jag inte att det var sant: Men var inte det här Catharinas kompis – hon verkar ju helt utflippad – är det något fel med henne? – Men hon borde ju göra det här professionellt! – Hon är ju för sjutton redan proffs! Grundlurad rätt länge alltså – men när jag väl vågade skratta loss så var det omöjligt att sluta…” – Ann-Charlotte Valejo

“Jag hyrde alltså Maggan Hammar för att hon skulle smyga omkring bland de övriga gästerna på min 40-års skiva och låtsas att hon var gäst. Hennes uppdrag var att framstå som översocial, överentusiastisk, mytoman och bryta mot sociala koder men samtidigt hela tiden vara trevlig. Hon klarade uppgiften galant och det blev superlyckat! Hon var skönt skruvad så att folk blev riktigt LÄTTADE när det avslöjades att hon var inhyrd och det blev många bra historier den kvällen. Extra cred till Maggan som tog sig an uppgiften seriöst, gjorde manus och kom hem till oss ett par dagar före festen för att stämma av.” –  Fredrik Kinnunen

“Maggan gjorde succé på vår kongress, hon grundlurade alla och gav en bejublad “stand-up” som vi sent ska glömma!  Staffan Westman Vice VD Frisörförbundet

”Stort tack för din insats igår kväll. Lysande. Det känns som att det blir en bra snackis på jobbet under lång tid.”Lennart Fräjdin
VD
Nobeli Business Support AB

“Stort tack för i fredags. Du är dagens snackis här på kontoret. Ditt framträdande var oerhört uppskattat.”

Eva van Heek Lilljegren
PA to the Managing Director, Management
The Swedish Club Gothenburg

“Väldigt roligt! Det  var helt omöjligt att hänga med när du slängde ur dig alla buzzwords.” Johan Lövgren-Precio Systemutveckling AB

“Stort tack för din insats i torsdags kväll.  Jag har hört flera reaktioner från våra kollegor som väl i det närmaste var chockade över att ha blivit lurade (på ett roligt och positivt sätt). Enligt Janne har några knappt hämtat sig ännu…. 🙂 Tack för alla sköna skratt! ” – Monica Berling. EIO.

“Maggan var skitbra. Hon gjorde succé. Just på det enkla vardagliga sättet hon uppträde. Vi alla fick många goda skratt.” – Karin Shamloo-Ekblad BRF Nattugglan

“Tack snälla du för den ‘resa’ du bjöd oss på! Du väckte många tankar och känslor.  Du gjorde ett fantastiskt framträdande. TACK!” – Elizabeth Brixell, Brizad

Ex på uppdragsgivare; Kinnarps, SvT Play, Folksam, Swedbank, Sweco, BB Stockholm, Maersk line, Monitor Industriutveckling AB, EIO, Amendo bemanning,  The Swedish Club Göteborg, Crowe Horwath, L’Oreal, Ikea, Mercedes Benz Sverige AB, Bring frigo, Edsbyn Red Farmers, The Swedish Club London, Cancerfonden, PwC, C&M projekt AB, Frisörföretagarna, Institutionen för folkhälsovetenskap m.fl

“Maggans skönt avslappnade stil varvat med ett spännande liv blir till en grymt bra standup show” – Jimmy Jönsson, Gefle Dagblad

“En otroligt befriande självdistans och en alldeles skönt skruvad humor gör att Maggan Hammar verkligen står ut bland ståupparna” – Catharina Hansson, Tidningen Leva

” Tack för i helgen! Du fick några personer på festen att bli otroligt otrygga under minglet, precis vad jag hoppats på. Många kommer nog att komma ihåg min 50-års fest där den långa pinsamma blondinen dök upp och gjorde minglet mycket annorlunda. När du sedan under middagen ställer dig upp och håller talet som börjar spåra ur men du knyter allt samman på ett  mycket snyggt sätt. Jag har fått flera samtal efter festen där man funderar på vem du var och med tanke på alla skratt under din ståupp så blev det verkligen succé!  Jag är mycket glad att du kunde komma, tack för det!”  Mvh//Christer Svensson, Home Solutions AB

“Tack för en kanonfest. Jag har fått jättemycket positiv respons. Flera reagerade redan innan föreläsningen och tyckte du var “kufig”, flera undrade för sig själv vilken salong du kom ifrån. Vår sekreterare, som var en av de få som visste att du skulle komma, förstod inte att du var du. Hon hade sprungit ifrån dig för att hon tyckte du var lattjo utan att förstå, snacka om att spela sin roll väl! En kille vid mitt bord blev alldeles svettig när han såg dig resa sig för att hålla tal. Han blev jättearg på några andra vid samma bord som började fnissa då du reste dig. Han bad dem hålla käften och visa respekt för han tyckte synd om dig. han blev oerhört lättad när han insåg att du inte var på riktigt! Huvudkontoret vill ev. ha med dig på årets frisörkongress som är i oktober. Kort sagt, du gjorde vår fest!! ” – Anna-Karin. Gävle frisörförbund.

“Tack för en otroligt rolig show! Det blev verkligen en succé! Marcus och Siri satt först som två fågelholkar och förstod ingenting, men tyckte att det var fantastiskt roligt – många gäster kom även fram till mig och Greta efteråt och sa att det var riktigt kul!
Vi är supernöjda, stort tack för många skratt och ett lyckat uppträdande! ”
– Max Ladow. Södertuna slott.

 “Vilket 30-årsfirande av Jenny med överraskningafest på Lilla Ego och en otroligt rolig Maggan Hammar som gjorde succé.  Hon gjorde det så fruktansvärt bra och roligt. Alla låg dubbla av skratt och ingen fattade vem hon var eller vem som fixat dit henne”  – Lislott Lundahl

“Hon kom in som en stormvind och hemlig gäst och gav min 40-årsmiddag en härligt humorisk öppning.
Inte ett öga torrt! Denna sprudlande kvinna med glimten i ögat rekommenderas varmt för alla tillfällen.”
Humor! ” – Linda Rosén«

” J’ai eu le privilège de faire partie du show de Maggan pendant les minutes qui ont étés des plus chamboulantes de ma vie lors de notre fête d’entreprise (plus de cent invités).   Maggan est soudain apparue comme invitée mystère supposée avoir été très récemment engagée dans notre top management. Personne ne la connaissait bien sûr mais elle a réussi à duper l’ensemble des personnes présentes et nous faire, les uns après les autres, tous éclater de rire. Pour ma part, mes collègues (…et moi-même) ont grâce a Maggan soudain découvert tous mes secrets (véritables et imaginaires), absolument tous les tabous sociaux ont été balayés par son incroyable humour et talent de comédienne.

Un one woman show absolument extraordinaire!!”  – Pierre-Eric Papoz  Sales Executive  Safmarine Sweden

ex. på rollfigurer Maggan gjort;

* ex flamman som dyker upp på bröllopet  * Inspektören från migrationsverket som informerar de amerikanska bröllopsgästerna om svenska traditioner. * Reseguiden som får alla på bussen att undra vart de egentligen är på väg..

 

 
 

 

Inslag från P4 radio Stockholm nyheterna som gäst.
Ett prank som ”Nyanställd”  och en kort intervju med mig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Några reaktioner efteråt;

“Jag säger upp mig om hon ska bli min chef på måndag.”   Väldigt synd att du inte ska börja hos oss på måndag.”

“Ska de nu anställa ännu en idiot uppe på ledningen?!” “Är det sant att hon INTE ska börja jobba hos oss? Fan också..fan!”

” Alltså du borde bli vår nya ordförande! På riktigt!!”
 “jag tror verkligen detta kommer att stärka företaget på sikt.”