november 29, 2011

Bakgrund

Jag kommer från jordbrukare släkt, min pappa Erik Hammar var skogshuggare, jordbrukare, dokumentärfilmare.  Min mamma Kerstin Hammar härstammar från en släkt i Dalarna där många var musiker. Jag växte upp på Hammar gården i Roteberg i hälsingland, som tillhört samma släkt i många generationer. Började tidigt mitt stora hästintresse hemma på gården med arbetshästen Fuxa. Sedan blev det ridläger, ridskolor och raggarbilar. Efter gymnasiet i Gävle, min farmor kom från Valbo, lämnade jag Sverige och var au-pair i Paris. I San Francisco blev jag haffad av en fotograf, detta ledde till hetsbantning och en händelserik tid i Paris och New York där jag hamnade i modell branschen i ett förvirrat 80-tal.           Som ni ser på mitt CV har jag bott utomlands i 17 år och levt ett ganska spännande kringflackande liv.    Min bakgrund ger mig styrka och lugn i alla situationer.

Mitt liv just nu är mitt eget företag som jag driver från min bas i Stockholm. Tar uppdrag från företag där jag kommer in som ”nyanställd” på deras kick-off och håller middagstal som en ny form av oväntad ståupp komedi; ”den hemliga gästen”. Företagsstärkande i humorns tecken. Det är roligt men krävande då jag gör allt själv. Skriver manus, uppträder, regisserar, organiserar resorna, upplägget osv. Samtidigt sammanställer jag nu mina litterära texter för publicering av roman. Jag har alltid skrivit.

.Kuriosa; Jag har fått sparken som brudklänning mannekäng, vunnit SM-guld i estradpoesi och varit spion på ett lastbilshak i New Jersey med mikrofon i behån.